Bejelentkezett:
Adatmódosítás
Főoldal
Mi is az a LEADER?

Hírek

Tisztelt Pályázóink!

2022-06-14

A 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet módosításáról készült 709/2021. (XII. 15.) Korm. rendelet 1.§-nak e) pontja az alábbiak szerint rendelkezik:

 

 

 

 „e) ha a  felhívás eltérően nem rendelkezik, a  projekt költségnövekménye vonatkozásában igényelhető támogatás nem lehet kevesebb, mint a  támogatási kérelem benyújtásakor alkalmazandó Építési Normagyűjteményben meghatározott vonatkozó referenciaárak alapján számított támogatás 5%-a, de legalább ötmillió forint."

 A többlettámogatás mértékét a támogatói okiratban jóváhagyott támogatási összegen belül az ÉNGY-s építési tételekre megállapított és jóváhagyott támogatási összeghez kell viszonyítani, és ennek az összegnek el kell érni a támogatási összeg 5%, de legalább 5 M Ft összeget.

 A fentiekből adódóan nagy valószínűséggel a LEADER program keretében támogatott projektek nem érintettek a 2021. december 15-én kihirdetett kormányrendelet nyújtotta támogatási lehetőséggel. 

Algyő Deszk Dóc Domaszék
Ferencszállás Klárafalva Kübekháza Röszke
Sándorfalva Szatymaz Tiszasziget Újszentiván
Szeged-kt