Bejelentkezett:
Adatmódosítás
Főoldal
Mi is az a LEADER?

Hírek

Új célterületek, új pályázói kör a Magyar Falu Programban 2020-tól

2020-01-08

Lezárultak a Magyar Falu Program pályázati lehetőségei a 2019-es évben. Az ötezer lélekszám alatti települések közel mindegyike pályázott valamilyen helyben fontos fejlesztési elképzelésének megvalósítására. A program keretében a 2020-as évben is új pályázati lehetőségek nyílnak meg az 5000 fő alatti települések előtt, az új évebn a civil szervezetek számára is jelennek majd meg felhívások az önkormányzatok mellett.  

 

A Magyar Falu Program keretében 2019-ben szinte minden 5000 fő alatti település pályázott, mely következtében számos sikeres projektet valósíthatnak meg a falvak. Többek között támogatást ítéltek meg közel 1000 közösségi tér, többszáz orvosi rendelő és szolgálati lakás, 870 óvoda fejlesztésére, valamint több mint 330 falu- és tanyagondnoki busz beszerzésére.

2020-ban is megjelennek a Magyar Falu program pályázati felhívásai, így az 5000 fő alatti lakosságszámú települések önkormányzatai a jövő évben is nyújthatnak be pályázatot többek között út-és járdafelújításra, eszközbeszerzésre, óvodafejlesztésre vagy közösségi tér felújítására, de újabb támogatási területek is (pl. csapadékvíz elveztés) bekerülnek a programba.  Szintén új elem, hogy várhatóan civil szervezetekkel bővül majd a pályázói kör 2020-tól, számukra a Magyar Közlöny december 19-i száma alapján 5 milliárd forintot különít el a kormány.

 

forrás:www.pályázatihírek.eu

Algyő Deszk Dóc Domaszék
Ferencszállás Klárafalva Kübekháza Röszke
Sándorfalva Szatymaz Tiszasziget Újszentiván
Szeged-kt
 

Warning: include(inc/_error.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/delinapfeny-hacs.hu/index.php on line 86

Warning: include(): Failed opening 'inc/_error.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /home/www/delinapfeny-hacs.hu/index.php on line 86