Bejelentkezett:
Adatmódosítás
Főoldal
Mi is az a LEADER?

Hírek

Új hitelprogram turisztikai célokra, akár forrás-kiegészítésként a Kisfaludy Programhoz!

2017-10-23

Megjelent az MFB új hitelkonstrukciója, az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogram, mely az MTÜ által kezelt Kisfaludy Turisztikai Programhoz szükséges önerő részként is megfelelhet, de támogatás nélkül, kizárólag a hitelt is lehet igényelni.

Az összeg turisztikai célokra fordítható, meglévő vagy új szálláshelyek, valamint turisztikai attrakciók fejlesztésére, valamint a vendéglátóhelyek infrastruktúrájának bővítésére is. Az igényelhető hitelösszeg 10 és 500 millió forint lehet meglévő szálláshely esetében, új létrehozásánál pedig akár 3 milliárd forint. Minimum 10%-os önerő szükséges a kölcsön igényléséhez, futamideje 2-15 év között lehet. 

A Hitelprogram célja a magyar turizmus minőségi fejlesztését, versenyképességének fokozását, meglévő szerepének erősítését támogató kedvező feltételű finanszírozás biztosítása kis- és középvállalkozások részére.

A Program keretében nyújtott hitel felhasználható a hatályos európai uniós és magyar környezetvédelmi szabályoknak megfelelő turisztikai célú
ingatlanvásárláshoz / ingatlanfejlesztéshez
tárgyi eszköz vásárláshoz, beszerzéshez, fejlesztéshez, beruházáshoz
a beruházáshoz, fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó immateriális javak vásárlásához, beszerzéséhez
a beruházáshoz, fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozásához.

A finanszírozási összeg minimum 10 millió forint. Meglévő szálláshely fejlesztésére maximum 500 millió forint, új szálláshely létrehozására maximum 3 milliárd forint igényelhető. Legalább 10 % önerő szükséges a hiteligényléshez, a kamat rendkívül kedvező, maximum 2,87%-os. A hitel futamideje 2 és 15 év közti lehet, rendelkezésre tartási ideje maximum 1,5 év, türelmi ideje pedig legfeljebb 3 év.
A konstrukció további előnye, hogy kezdő vállalkozások is igényelhetik a kölcsönt.

A Hitelprogram itt érhető el!

 

forrás: palyazatihirek.eu
Algyő Deszk Dóc Domaszék
Ferencszállás Klárafalva Kübekháza Röszke
Sándorfalva Szatymaz Tiszasziget Újszentiván
Szeged-kt